dimecres, 22 d’agost del 2012

L'assistència sanitària que patim amb el PP

Vaig a narrar el que li ha passat a una jove valenciana. No ho faig perquè siga excepcional. Ho faig com a un exemple més del que passa dia a dia a qualsevol persona que visca al País Valencià i tinga necessitat d'assistència sanitària i que no arriba a eixir en els diaris, com ha passat recentment en casos greus, fins i tot amb resultat de mort.
La jove va tindre una lesió mentre feia esport el dissabte 4 d'agost en una localitat pròxima a Alzira. Se l'emporten amb ambulància a l'Hospital de la Ribera. Fan una radiografia i diuen que en el genoll no hi ha res trencat. El diagnòstic: "transtorno interno de rodilla no especificado". Si més no encertaren la part del cos afectada. Afegeixen oralment que no poden saber com estan els lligaments ni el menisc. Li embenen la cama i l'envien a casa amb tres recomanacions: antiinflamatoris, repòs i acudir al metge de capçalera. La cama se li va inflar i el turmell li feia mal. Dilluns acudeix al consultori i quan li lleven la bena veuen que el peu estava torçut. Com pot haver persones tan inexpertes en les urgències dels hospitals? El metge de capçalera concreta el diagnòstic: "esguince de rodilla" (es veu que ningú no sap valencià) i li fa un volant amb prioritat preferent per a Traumatologia de l'ambulatori que li correspon  perquè eixe genoll s'ha de veure abans de set dies per un especialista. La data que li donen a la jove és per al 20 de novembre.
La seua família intenta avançar la data (ella no es pot moure) i es troba amb el mur d'informacions horàries errònies, ordinadors que no funcionen,   responsabilitats que no pertoquen, funcions que no corresponen a les persones que estan en atenció al públic... 
Un genoll sense diagnòstic definitiu per falta de proves i una jove que es pot quedar afectada de per vida.
Resultat: anar a la privada, que és el que volen els governants del PP, que no són ineptes, són interessats: sols pensen en el benefici que el càrrec els pot proporcionar i no en les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada