dissabte, 12 de maig del 2012

Compromís reclama a Ramon-Llin que construïsca ja els ecoparcs projectats a València


·       Pilar Soriano, regidora de Compromís: “segons el Pla Zonal aprovat al 2002 a València li corresponen almenys 3 ecoparcs. Només s’ha construït un, el de Vara de Quart. Després de 10 anys, on està la resta?”
·       Compromís proposa premiar als veïns i veïnes que reciclen més bonificant la taxa Tamer, de forma que qui més recicle veja reduïda la quantia de la taxa que paga.
Compromís per València presentarà una bateria de preguntes a l’equip de govern per conèixer per què els ecoparcs previstos en el Pla Zonal de residus aprovat al 2002 no s’han construït. Per a Pilar Soriano, “és una broma de mal gust que la regidora Ramon-Llin vulga imitar la idea del Consorci València Interior per premiar als veïns que reciclen més si al mateix temps no tenen a la seua disposició els ecoparcs necessaris per a fer-ho”. Per a Compromís, la idea de premiar als veïns i veïnes quant més reciclen va en la bona direcció però els governants deuen de posar els instruments necessaris per a dur-ho endavant, el que no és el cas de l’Ajuntament de València.
Per una altra banda, com a primera mesura proposem que l’Ajuntament comence immediatament la construcció del segon ecoparc previst, el de la zona nord de València. Per a Pilar Soriano “al 2008 el regidor Ramon Isidro va fer declaracions afirmant que per al Nadal d’eixe any ja s’hauria posat en marxa l’ecoparc de la zona Nord. Han passat des de llavors quasi quatre anys i encara estem esperant. Volem que la regidora de medi ambient Maria Àngels Ramon-Llin es pose a treballar i que comence la construcció del segon ecoparc sempre amb l’acord dels veïns.”
Per últim, des de Compromís proposem que la forma més eficient d’incentivar als veïns i veïnes per a reciclar és bonificant la taxa Tamer de forma que aquells veïns i veïnes que reciclen més, paguen menys. Per a Pilar Soriano “en una època en què les famílies ho estan passant molt malament, i més tenint en compte que la Tamer va pujar un 152% per la mala gestió del govern popular, una bona proposta per incentivar el reciclatge seria que aquells que més reciclen veieren reduïda la quantia de la taxa en el seu rebut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada