diumenge, 13 de maig del 2012

Compromís acusa a Barberà de posar en perill la seguretat col·lectiva per intentar boicotejar la manifestació del 15M


·       Mònica Oltra: “Les tanques que han col·locat per protegir la zona de la mascletà a la plaça de l’Ajuntament eren fàcilment desplaçades i al final un grup de manifestants ha acabat entrant posant en perill la seguretat col·lectiva. Fem responsable a l’Alcaldessa del que ha passat ja que una mascletà d’aquest tipus no pot estar tan desprotegida del públic.”
Compromís per València denuncia que l’Alcaldessa Barberà, en el seu afany per boicotejar la manifestació del 12M-15M, ha posat en perill la seguretat col·lectiva de les persones. A l’acabar la manifestació, un grup de manifestants han entrat dins la zona on l’Alcaldessa ha decidit fer la mascletà de colors, i ha acabat fins i tot desmuntant manualment alguns dels potents masclets que ja hi estaven penjats.
Per a Mònica Oltra, “és intolerable la manca de seguretat de la instal·lació. Si a Falles tots podem observar que les tanques són molt altes i estan agafades a terra de forma molt segura, ara hem pogut observar que la zona de la mascletà només estava protegida per unes tanques movibles, les típiques que usa l’Ajuntament per tancar un carrer, per exemple. És intolerable també que degut a motivacions purament partidistes de l’Alcaldessa s’haja decidit traslladar a última hora el castell de focs d’artifici a la plaça de l’Ajuntament en forma de mascletà de colors. Aquesta decisió presa a última hora ha provocat aquesta situació d’inseguretat que podia haver causat una desgràcia personal. A l’Alcaldessa li hem d’exigir un poc de sentit comú per no fer barbaritats com la que ha fet ara”.
Per últim, Mònica Oltra també demana prudència als manifestants, ja que entrar dins la zona de la mascletà és altament perillós per la potència dels masclets que hi conté. “Hem de fer una crida a la responsabilitat de tots, però en primer lloc li ho hem d’exigir a l’Alcaldessa i al PP. Malauradament no ha sigut el cas en aquesta ocasió”.
Compromís per València, a través del seu portaveu municipal Joan Ribó, preguntarà en el pròxim Ple les raons per les quals es va canviar a última hora el castell de focs d’artifici a la mascletà de colors a la plaça de l’Ajuntament. En concret, volem saber per què no es va elegir un lloc més adequat que la plaça de l’Ajuntament. Per a Mònica Oltra “València té moltíssims emplaçaments molt més adequats per a això que no la plaça de l’Ajuntament, i menys en un dia com hui, el 12M”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada