diumenge, 6 de maig del 2012

Compromís proposa establir una xarxa de contenidors de recollida d’oli domèstic usat a València


Compromís per València presentarà una moció en la pròxima Comissió de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible per tal que l’Ajuntament de València pose en marxa un sistema de recollida i reciclatge d’oli domèstic. Segons diversos estudis, cada persona consumeix anualment aproximadament 10 litres d’oli, dels què 6 són susceptibles de ser reciclats. En una població com València, vol dir que s’estan tirant a les clavegueres i al contenidors de fem uns 8 milions de litres d’oli i s’estan deixant de reciclar uns 5 milions.
Per a Pilar Soriano “si l’Ajuntament instal·lara contenidors de recollida i posteriorment tractara l’oli domèstic es podrien reciclar aproximadament uns 5 milions de litres, dels què podríem obtindre biodièsel que amb posterioritat podria ser usat per exemple per a la flota d’autobusos de l’EMT. A més, evitaríem que eixe oli arribara a les depuradores de l’aigua a través del clavegueram, el que encareix molt la depuració.
El biodièsel emet menys quantitat de CO2 que el dièsel derivat del petroli i per tant, amb aquesta mesura estaríem ajudant a reduir la contaminació ambiental de la nostra ciutat i del planeta, al reduir un gas d’efecte hivernacle. De cada litre d’oli, un 98% es pot transformar en biodièsel.
Per a Pilar Soriano, “per això proposarem que l’Ajuntament de València inicie els tràmits necessaris per a procedir a la implantació en tots els barris de contenidors destinats a la recollida selectiva d’oli domèstic. A més, també proposarem que l’Ajuntament inicie una campanya de conscienciació per tal de donar a conèixer aquest sistema, incidint especialment en el fet que ens estalviarà molts diners en depuració d’aigua i ajudarà a la nostra ciutat a tindre un aire menys contaminat. A la llarga, fins i tot pot ser econòmicament rendible per l’obtenció del biodièsel que es produeix de tot el procés“

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada