dimarts, 15 de novembre del 2011

Lluita contra la corrupció

Compromís-Equo aposta per la corresponsabilitat dels partits en el casos de corrupció dels càrrecs públics



La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha participat este matí a Madrid en una roda de premsa amb els candidats d’Equo a Madrid, Juan López de Uralde, Inés Sabanés i Reyes Montiel per a presentar les propostes programàtiques de la coalició en favor d’incrementar la transparència de les administracions públiques i lluitar contra la corrupció.

Sens dubte una de les propostes més importants en esta matèria que Compromís-Equo portarà al parlament espanyol durant la propera legislatura és l’establiment de la coresponsabilitat jurídica i econòmica dels partits polítics en els casos de corrupció dels seus càrrecs públics. Segons ha assegurat Oltra “no es pot permetre que els partits polítics isquen immaculats de casos de corrupció que esguiten una vegada i una altra als seus càrrecs públics”.

La diputada de Compromís ha explicat el cas del País Valencià on “el Tribunal Constitucional ha condemnat en 5 ocasions a la Mesa de Les Corts per vulnerar el dret dels diputats a accedir a informació pública, esta manca de transparència juntament amb la confusió entre administració i partit governant ha propiciat els casos de corrupció més grans de la nostra democràcia com Gürtel o Brugal”.

Així mateix Oltra ha assenyalat que “la transparència és la primera barrera de protecció contra la corrupció, per açò, plantegem també una Llei de Transparència que regule el dret i el procediment pel qual els ciutadans i ciutadanes accedeixen a la informació pública”. Esta llei obligaria a tots els poders públics i organismes constitucionalment autònoms, així com a persones jurídiques sota règim privat que presten serveis públics o exercisquen funcions administratives, a empreses públiques i a tot tipus d'entitats sostingudes amb fons públics.

Compromís-Equo proposa també una Llei que regule el funcionament dels lobbies, per a evitar que l'activitat que exerceixen persones naturals o jurídiques en defensa dels seus interessos legítims amague en realitat pressiones il·lícites als poders públics o bé la realització de negocis a l'entorn de la política.

La quarta gran proposta de Compromís-Equo és un pla de govern obert que afecte a totes les administracions públiques, i que incorpore els principis de transparència, participació i col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada