dimarts, 15 de novembre de 2011

CINEMA POBLES INDÍGENES

L’esdeveniment organitzat per ACSUD Las Segovias i la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI) ens acosta, per quart any consecutiu, a la realitat dels pobles indígenes, mitjançant el seu propi llenguatge audiovisual. El programa inclourà documentals, obres de ficció, curts d’animació i experiments artístics i comptarà amb la presència de 5 representants indígenes d’Amèrica Llatina, que enriquiran les sessions amb tertúlies obertes al públic.La present edició de la Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena (MICVIN) està composta per un cicle de sessions diferenciades a cadascuna de les ciutats que l’acullen i segueix fidel al seu format interactiu, de manera que el públic tindrà novament l’oportunitat de dialogar directament amb les persones indígenes creadores i amb dirigents dels pobles que apareixen en els films. Amb això es pretén que siguen els i les protagonistes dels fets qui ens conten en primera persona les seues realitats i els seus somnis, superant un acostament superficial o merament folklòric a una realitat rica i diversa.

Des dels organitzadors (l’ONGD ACSUD Las Segovias i la CLACPI) es pretén que el cinema es convertisca així en un instrument per a acostar-nos a la visió del món que tenen els pobles originaris. No per a causar-nos compassió o rebuig, sinó per a promoure l’enteniment entre cultures diferents, que comparteixen, no obstant això, problemes i poden trobar juntes alternatives.

Els treballs que es presentaran han sigut reconeguts en el recentment celebrat X Festival de Cinema i Vídeo dels Pobles Indígenes (Equador, 2010) i s’estrenen a nivell europeu en el marc d’aquesta Mostra, que es constitueix així en un espai privilegiat per a apreciar uns esforços creatius que queden habitualment al marge dels circuits comercials.

Enguany, la delegació llatinoamericana estarà composta pels convidats següents:

Jeannette Paillán (poble maputxe, Xile), coordinadora de la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI).
Franco Gabriel Hernández (poble mixtec, Mèxic), membre de l'Agència de Comunicació Indígena (AIPIN).
Lorena Cabnal (poble xinka, Guatemala), fundadora de l'Associació de Dones Indígenes de Santa María Xalapán (Amismaxaj)
Kukush Wasum Tampet (pueblo Achuar, Perú), membre de la Federación de la Nacionalidad Achuar del Perú (FENAP).
Iván SanjinésCineasta i documentalista bolivià, Iván Sanjinés exerceix de coordinador de CLACPI a Bolívia i és director del Centre de Formació i Realització Cinematogràfica (CEFREC) que ell mateix va impulsar el 1989.

Més informació:
Contacte i entrevistes:
Pablo Maximiliano Nicolini
963 80 64 82

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada