dimecres, 23 de novembre del 2011

Compromís qualifica de molt restrictius els pressupostos municipals de València


Ribó posa com a exemples de malbaratament els 11 milions d’euros del nou Pont de Fusta i els 3 milions d’AUMSA per comprar vivendes al Cabanyal

El portaveu del Grup Compromís, Joan Ribó, ha denunciat que els pressupostos municipals de València per a l’any 2012 són molt restrictius. “Per posar només un exemple –ha assenyalat Ribó–hui es tanquen totes les parades en Alboraia de la línia 70 a fi de reduir despesa en la EMT i mentrestant es gasten prop de onze milions d’euros en un pont, el nou Pont de Fusta, que no ve d’enlloc per anar enlloc. Quan uns pocs centenars de metres més avall hi ha un pont en direcció carrer Alboraia i uns pocs centenars de metres més amunt n’hi ha un altre en la mateixa direcció. Sense tenir en compte el pont de les Arts davant de l‘IVAM actualment molt poc utilitzat”.

Ribó ha posat més exemples de malbaratament: “el fet que es gasten tres milions d’euros en l’empresa AUMSA per a comprar vivendes en el Cabanyal que després no es sabrà que fer amb elles en estar parada l’ampliació del Cabanyal per la declaració d’espoli aprovada pel Tribunal Suprem”. Aquestes dues són les grans inversions de 2012. Unes inversions mal pensades i que són com a mínim, secundàries.

D’altra banda, segons el portaveu del Compromís, hi ha partides on l’estalvi encara brilla per la seua absència. En citarem algunes: “No hi ha un pla d’estalvi seriós en la il·luminació de la ciutat. S’apaguen unes faroles, es deixa sense il·luminació l’aparcament de la Nova Fe i, a la vegada, continuen havent molts carrers sobre il·luminats Aixa com PAIs pràcticament o totalment sense urbanitzar. I la despesa elèctrica costa anualment milions d’euros que després hem de pagar com es puga”.

Ningú ha parlat encara seriosament d’estalviar en partides clarament sumptuoses i malbaratares com és el cas de les famoses flors del pont de les Flors. “Seria tant de delicte pel gust de la senyora alcaldessa ficar plantes i flors del país que no necessiten tants de canvis anualment? Ben segur que podríem estalviar-hi una quantitat significativa”, ha destacat Ribó, qui també ha indicat que a València es va ficar seguretat personal a tots els regidors en moments en què ETA era una amenaça real.

“En entrar en juny, els regidors els de Compromís i després els de EUPV i PSPV renunciarem a la seguretat personal i al cotxe oficial particular. Però els vint regidors del PP no. Ara ETA ha renunciat definitivament a les armes i el manteniment de la seguretat no està justificada exceptuant els d’alcaldia. Al nostre entendre aquest podria ser una font exemplificadora d’estalvi com ho ha estat la reducció de l’aportació als grups parlamentaris”, ha finalitzat Ribó.

OFICINA DE COMUNICACIÓ COMPROMÍS PER VALÈNCIA
València, 24 de novembre del 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada