dimecres, 6 de novembre del 2013

Amnistia Internacional vos invita a conéixer la Vallesa

“Per a passar una pàgina, primer cal llegir-la”. Un passeig per la història.
Dissabte 9 de novembre, Amnistia Internacional vos invita a conéixer la Vallesa.
Haz clic para ampliar
En la Vallesa, terme municipal de Paterna, entre el bosc de ribera del riu Túria i vells camps de cultiu abandonats, sobre unes suaus elevacions es conserven restes de trinxeres i bunkers, un sistema de fortificacions formant part de la línia creada per l’exèrcit republicà l’any 1938 per a la defensa de la ciutat de València davant de l’avanç de les tropes franquistes. Van ser part de la desesperada defensa de la República: són el dolorós i inert llegat de la guerra civil 1936-39, els paisatges de la memòria històrica d’un cruel enfrontament que mai va haver de produir-se.
Amnistia Internacional, en la seua permanent acció contra la pena de mort i en la seua lluita per la veritat, justícia i reparació de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme, ha pensat en este escenari de confrontació com a símbol de la més perversa acció de l’home contra la seua pròpia espècie. Un espai de reflexió i trobada en un mitjà de gran valor mediambiental, un patrimoni històric que és necessari conservar. 
La visita: El Dissabte 9 de novembre.
Es tracta d’un passeig de 4 quilòmetres, anada i tornada, d’una hora a una hora i mitja de marxa, per camí pla de terra, sense dificultat i que ens ocupa només el matí.
  • Lloc de trobada: de 10 a 10,15 hores Baixador de La Vallesa, La Canyada (Paterna)
  • Com arribar: METRE Línia 1 a Llíria. (Baixador de La Vallesa). Advertència: és necessari sol·licitar la parada, es fa des del mateix vagó, a l’eixida de La Canal.
  • Horaris METRE: Des de l’estació d’Ángel Guimerá: 9,13 i 9,53. Fins al baixador, des d’esta estació, 30 minuts aproximadament. 
  • Tornada: Des del mateix baixador. La freqüència del pas de trens cap a València és de 40 minuts. 
  • Amb cotxe: Per la carretera d’Ademuz, La Canyada. Una vegada creuat el pas a nivell de l’estació, per la dreta (Senyalitzat) a la Urbanització de la Vallesa. A l’extrem de la mateixa i sense eixir de d’ella, junt amb el baixador, en els carrers amplis espai d’aparcament.
  • Equipament: Roba còmoda i calçat esportiu.

Organitza:
 Amnistia Internacional València amb la col·laboració de Rafael Cebrián guia del Centre Excursionista de València i del historiador José Durbán per a  més informació, http://ulises-ulises.blogspot.com.es/

Per a més informació sobre este tema hhttp://centroexcursionista.org

Lloc:

Baixador de La Vallesa, La Canyada (Paterna - València).


-- 
AMNISTIA INTERNACIONAL VALENCIA

Carnissers, 14, baix - dta.

46001 València

963913984 - 963914211

valencia@es.amnesty.orghttp://www.es.amnesty.org/es/donde-estamos/grupos/comunidad-valenciana/grupos/valencia/paginas/inicio/ http://www.es.amnesty.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada