dimarts, 28 de maig del 2013

EL PP TOMBA LA PROPOSTA DE COMPROMÍS DE CREAR EL TÍTOL DE VIATGE ABONAMENT JOVE DE LA EMT


EL PP TOMBA LA PROPOSTA DE COMPROMÍS DE CREAR EL TÍTOL DE VIATGE ABONAMENT JOVE DE LA EMT, A PREU REDUÏT, PER A JOVES

Ribó ha apuntat a un greuge comparatiu entre un jove de València i un d’Alacant o Castelló, ja que “en ciutats com Alacant i Castelló s’han mantingut tarifes especials per als joves tot i haver desaparegut les ajudes de l’IVAJ en la matèria”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha informat que, en la Comissió d’Urbanisme i Transports que ha tingut lloc aquest matí, l’equip de govern del Partit Popular ha tombat la moció de Compromís en què es proposava que l'EMT introduïra una modalitat de títol de viatge, un Abonament Jove, a un preu reduït, per als joves de la ciutat de València.
Ribó ha destacat que “les argumentacions del Partit Popular han estat estrambòtiques i díficilment explicables per als joves valencians que  estan patint un moment difícil, amb un fort increment de les taxes universitàries, amb una taxa d’atur del 55’7% a la ciutat de València, i amb un increment de taxes i preus municipals molt per damunt de l’IPC”.  
El portaveu de Compromís ha explicat que “el bitllet senzill de la EMT amb un preu de 1,50 € és dels més cars d'Espanya; el bono viatge 10 s’ha incrementant, fins als 8 €. A tot açò, cal afegir la supressió de l'Abonament de Transport Jove per part de l'Agència Valenciana de Mobilitat (AVM) i de l'IVAJ que situa tots el abonaments mensuals en una taxa fixa de 43,70 €, la qual cosa suposa un increment del 40% respecte el 2011”.
Ribó ha apuntat a un greuge comparatiu entre un jove de València i una d’Alacant o Castelló, ja que “es dóna la paradoxa que tot i haver desaparegut dels pressupostos del l'IVAJ el finançament per a transport jove, en ciutats com Alacant i Castelló s’han mantingut tarifes especials per als joves. És el cas de l’abonament “jove-30 viatges” d’Alacant per 16’80 € (suposa un estalvi del 21%)  i l’abonament “bus jove-10 viatges” de Castelló per 6,80 € (suposa un estalvi del 17%), encara que també s’haja donat un increment significatiu dels preus”.
Ribó ha anunciat que el seu grup continuarà defensant aquest Abonament Jove, a fi que els joves puguen accedir a l'ús dels transports públics a un preu reduït, igual que es fa amb els pensionistes, que gaudeixen de l’anomena’t Abonament Or a un cost pràcticament simbòlic de 18 € a l'any i que es manté amb el mateix preu des del 2009.
En l'actualitat, en els autobusos de l'EMT, només els xiquets i xiquetes fins a 6 anys poden viatjar gratuïtament acompanyats d'un adult. A partir dels 6 anys han d'abonar l'import íntegre del títol de viatge sense cap reducció fins als 65 anys o  la jubilació.
OFICINA DE PREMSA COMPROMÍS PER VALÈNCIA
Dilluns, 27 de maig del 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada