dilluns, 20 de maig del 2013

Canal Bussi


Compromís denuncia tracte de favor de la EMT a l’empresa que gestiona el Canal Bussi

Ribó: “A finals de 2012 la EMT li va renovar automàticament la concessió per cinc anys, prevista al contracte d’altra banda, sense que l’empresa haguera donat compte de les inversions fetes ni del balanç econòmic”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha denunciat tracte de favor per part de l’Ajuntament de València a l’empresa que gestiona el Canal Bussi de la EMT. Ribó va sol·licitar informació a l’empresa municipal EMT sobre la relació contractual entre Encuentro Urbano SL, adjudicatària actual del canal Bussi d’informació i publicitat en l’interior dels autobusos de la EMT, i la pròpia EMT. “No va ser gens fàcil accedir a la informació sol·licitada i va resultar del tot impossible disposar de totes les dades sol·licitades”, ha explicat Ribó.
A l’empresa Encuentro Urbano SL li va ser adjudicat a final de 2007 el canal Bussi en un procés que no es va distingir precisament ni per la transparència, ni per la concurrència d’altres candidats. Entre les dades que hem pogut obtindre, cal destacar el compromís de l’empresa de finalitzar la implantació de terminals en tots els autobusos de la EMT, a canvi de gaudir de tots els ingressos per publicitat sense cap tipus de control fins a 2013. D’altra banda, a finals de 2012 es va renovar automàticament la concessió per cinc anys, prevista al contracte d’altra banda, sense donar compte de les inversions fetes ni del balanç econòmic de l’empresa que es realitzarà un any després. “L’únic element positiu per a la EMT – en paraules de Ribó- ha estat el compromís de publicitar a cost zero els missatges d’aquesta empresa”.
El portaveu de Compromís ha destacat que “no hi cap clàusula que obligue l’empresa de canal Bussi a difondre de forma gratuïta missatges publicitaris de l’Ajuntament malgrat que la EMT siga una empresa municipal. No podem entendre, d’altra banda, com es defensen tant malament els interessos de la ciutadania front als interessos de les empreses concessionàries, com passa en aquest cas”.
Ribó ha manifestat que aquesta denuncia té una “plasmació econòmica clara”. L’Ajuntament de València ha transferit durant els últims cinc anys (2008-2012) 480.000€ a l’empresa Encuentro Urbano SL per a pagar les distintes campanyes publicitàries de diversos serveis municipals com es pot veure en les dades que ha obtingut Compromís.
“És interessant destacar que en els anys previs a l’entrada d’aquesta empresa les despeses satisfetes a canal Bussi de 2004 a 2007 foren absolutament insignificants: Menys de 14.000 euros en quatre anys. No es pot entendre aquesta gran diferència si no és en base a un tracte diferencial descarat a favor de l’empresa concessionària actual “Encuentro Urbano SL, segons Ribó
Compromís vol denunciar el poc control, moltes vegades amb símptomes evidents d’amiguisme, que es practica en l’Ajuntament de València amb les empreses concessionàries de serveis. “No per casualitat el capítol 2 del pressupost municipal, on es paguen la majoria de contractes, és un dels grans responsables del gravíssim endeutament municipal que pateix la ciutat de València”, ha conclós Ribó.

OFICINA DE PREMSA COMPROMÍS PER VALÈNCIA
Divendres, 17 de maig del 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada