dimarts, 11 de desembre del 2012

Model energètic i alternatives justes i sostenibles




 La tertúlia del Te Verd del mes de desembre la dedicarem a parlar del model energètic que tenim i de les alternatives més justes i sostenibles que hi ha. 
 
Fa tan sols un any, el nostre país estava en els primers llocs del món en la generació d’energies renovables (solar i eòlica, fonamentalment). Les inversions al camp de les energies alternatives ens col·locava a l’avantguarda en este tipus d’investigacions. Tot això ja és història, ja que el govern de Rajoy ha retallat totes estes inversions.
 
Les característiques fonamentals del nostre sistema energètic romanen sense canvis, a pesar del teòric trencament del monopoli al que ens va obligar la incorporació a la Unió Europea. L’aparent complexitat del sector amaga un règim d’oligopoli, on unes poques empreses pacten el preu de l’electricitat. Tal vegada per això, la factura que paguem els consumidors no deixa de créixer des de que el govern d’Aznar va pactar amb les companyies l’anomenat dèficit tarifari, una diferència teòrica entre el valor real i el que paguem per l’energia. Algunes de les malalties del sector varen ser denunciades fa unes setmanes per Jordi Evole al programa Salvados de La Sexta.
 
Per a parlar d’este tema contarem amb la presència com a ponents de Toni Alberola, Doctor en Químiques per la Universitat de Cambridge que des del 2009 treballa al sector de les renovables en temes d'acumulació d'energia elèctrica en xarxa. Actualment es soci de ResEnergie. Vicent Garcia és Enginyer Químic per la UPV. Ha passat pel sector de la nuclear en la seua etapa en la universitat. Des del 2007, treballa en el sector de les renovables on ha portat projectes de solar tèrmica inicialment, i després va fundar ResEnergie junt a altres socis.
En ResEnergie a més del projecte d'acumulació per gestió del sistema elèctric, donen també altres serveis de gestió de dades i monitorització i control de plantes fotovoltaiques, principalment.
 
Crec que el tema es interessant i està de plena actualitat. Vos esperem
 Serà el dimarts 18, a les 19 hores, a La Pinça, al carrer Pintor Salvador Abril, 34.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada