divendres, 28 de setembre de 2012

Dia Internacional pels Drets Sexuals i Reproductius


Intersindical davant el 28 de setembre,  Dia Internacional pels Drets Sexuals i Reproductius

25/09/2012 MACU GIMENO
El sindicat s’adhereix als actes revindicatius organitzats en diferents ciutats de l’estat espanyol i especialment a les convocatòries de CONCENTRACIÓ al País Valencià

La intenció del Govern de l’Estat és modificar l’actual Llei Orgànica de salut sexual i reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs, que estableix els terminis per a avortar, a una altra de supòsits. Aquesta reforma suposaria un retrocés de tres dècades i acabaria amb la llibertat i els drets sexuals i reproductius de les dones, aconseguits després d’ anys de lluita. La negació al dret a decidir de les dones sobre el seu cos atempta contra la seua llibertat i els drets humans.
L'avortament clandestí i insegur és la primera causa de mortalitat de les dones en els països en vie
La reforma anunciada pel ministre de Justícia aquest estiu obligaria les dones a donar a llum a criatures amb greus malformacions, deixant en mans d’aquestes la seua cura, ja que l’anunci de reforma és fa en uns moments de grans retallades en assistència social i dependència, exonerant a l’estat de la seua responsabilitat amb aquestes criatures. Una reforma hipòcrita i sense trellat.
Per a Intersindical no s’enten la intenció de l’executiu de modificar la llei actual, ja que des de que és va aprovar a l’any 2010 ha disminuit el nombre d’avortaments. A més, la reforma de la llei tal com anuncia el Ministre comporta que les dones sense recursos tornen a l’avortament clandestí i en condicions de risc per a la seua salut o -en aquelles dones amb recursos- tornar a l’èxode cap a països on no està penalitzat l’avortament.
L’avortament clandestí i insegur és la primera causa de mortalitat de les dones en els països en vies de desenvolupament. Amb les polítiques neoliberals que s’estan adoptant pel Govern en l’estat espanyol no estem lluny d’arribar a les situacions d’aquests països. Per tant Intersindical reivindica el dret de les dones a decidir sobre el seu cos. Els drets sexuals i reproductius són drets humans i com tal han de tractar-se.
Intersindical participarà en les concentracions convocades tant en Alacant com a València pel Moviment i Plataforma Feminista:
28 Setembre, Dia Internacional pels drets sexuals i reproductius
Alacant: 20,00 hores. Plaça de la Montañeta
Castelló: 12.30 hores Plaça de l’Ajuntament i 19.30 hores, Plaça Santa Clara
València:19’30 hores. Delegació de Govern, Carrer Colom 60.
LES DONES DECIDIM. AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT.
Durem roba o complements violets o liles: teles, mocadors, perruques, paraigües…. qualsevol complement d’aquests colors.
A la web de la xarxa feminista podeu trobar més informació d’aquesta convocatòria i diferents documents recopilats per la coordinadora estatal: dates històriques al respecte del dret a decidir, cançons, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada