dilluns, 3 de setembre del 2012

Compromís destaca que la legislació vigent obliga Barberá a concedir llicències al Cabanyal


Compromís denuncia el doble llenguatge i la incoherència de l’ajuntament al negar determinades llicències d’obres i d’activitat en la zona del Cabanyal, en base a que l’edifici per al què se sol·licita la llicència està ubicat en l’àmbit del PEPRI Cabanyal-Canyamelar i donat que el procediment per espoli del conjunt històric del Cabanyal (BOE 8-01-210) declara l’obligació de l’Ajuntament de suspendre de forma immediata l’execució d’aquest Pla Especial. S’interpreta per l’Ajuntament que la concessió d’una llicència suposaria l’execució d’aquest instrument de planejament, actualment feliçment suspès.
Però aquesta és l’opinió oficial de l’ajuntament encaminada a castigar als qui viuen al barri del Cabanyal. Per a Joan Ribó, portaveu de Compromís “la realitat és una altra. L’ajuntament es veu obligat a concedir llicències d’obres quan concorren raons d’interès públic prevalent com són la seguretat de les persones i dels béns o el compliment del deure de conservació de l’habitatge responsabilitat dels propietaris.” Així, segons informacions aportades pel mateix ajuntament, de gener de 2010 a març de 2011 la Junta Municipal va concedir 37 llicències d’obres, el Servei de Llicències de l’Ajuntament va concedir 7 llicències d’obres i, a més, es concediren 8 llicències d’activitat. Crida l’atenció la poca informació pública que està donant l’ajuntament d’aquesta concessió de llicències que moltes vegades semblen donades amb aires de clandestinitat.
“Des de Compromís exigim a l’Ajuntament que done publicitat a la seua actuació real: Hi ha llicències que es donen i es donen no per gentilesa de la Sra. Barberà sinó per la seua obligació legal de fer-ho per a complir l’actual legislació vigent. Li exigim també transparència per què la línia que separa la concessió o no concessió d’una llicència és, moltes vegades, tan fina i subtil que permet tot tipus d’interpretacions quan no favoritismes o càstics segons el propietari o tècnic que la demane”, ha valorat el portaveu de la coalició d’esquerres, ecologista i valencianista. El desconeixement per part de la ciutadania de que realment sí que es concedeixen llicències pot ocasionar problemes de seguretat als habitatges. El cas recent de l’accident en el carrer la Reina, n. 208  amb lesions greus en una persona és un exemple del que indiquem.
Compromís vol aprofitar l’ocasió per a ressaltar l’absurd de la interpretació de l’ajuntament de que l’ordre per evitar l’espoli duu aparellada la no concessió de llicències en la zona. La realitat demostra que la no concessió de llicències és una interpretació interessada de l’equip de la Sra. Barberà que la mateixa legislació vigent impedeix moltes vegades aplicar com ella pregona sense cap base real.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada