dijous, 9 d’agost del 2012

EL SOMRIURE DEL CRIM






Ens posem en contacte amb tots vosaltres per informar-vos i tractar d’implicar-vos en un projecte que intentem portar a terme malgrat la difícil situació econòmica i cultural que patim. 
Intentem muntar l’obra teatral EL SOMRIURE DEL CRIM (metrofarsa sobre el poder i la mort) del nostre estimat Manuel Molins. Amb un equip artístic de primeríssima qualitat: els actors Pascual Rodrigo i Albert G. Caselles, l’escenògraf i il·luminador Luís Crespo, el músic Arcadi Valiente, Xavier Lauder com a ajudant de direcció i el mateix Manuel Molins com a dramaturg i director.
EL SOMRIURE DEL CRIM pren el seu primer impuls de l’obra mundialment coneguda On murder considered as One of the Fine Arts (Sobre l’assassinat considerat com una de les belles arts, 1827) de l’escriptor anglés Thomas de Quincey (1785-1859). Però a partir d’aquesta base, el text s’enfila per uns camins i una estètica propis on assistim al congrés de l’AMCOA (Associació Mundial per al Crim com una Obra d’Art) per elegir el nou president/a de tan noble institució globalitzada. Una institució que representa la garantia estètica de l’assassinat físic o econòmic. La Candidata està acompanyada per un Ajudant i interactua amb el públic que representa tot el conjunt de compromissaris, invitats i periodistes acreditats dels mitjans internacionals. D’aquesta manera, l’obra avança amb tot un seguit de situacions satíriques, lúdiques i humoristes tractant alguns dels temes més vius del nostre temps com reclama la seua condició de metrofarsa.
Una metrofarsa és una farsa urbana que intenta plantejar en clau de sàtira i humor, alguns dels problemes del moment. En aquest cas es tracta del poder i la mort ja que cada dia coneixem més i més casos de gent mediocre i sense escrúpols a qui no els importa la vida humana i menys encara la pobresa assassina.
El muntatge corre a càrrec de la Companyia RODOLANT TEATRE. Una companya nova i emergent que va nàixer el 2010 amb la finalitat de difondre la nostra llengua i cultura a través d´un teatre per a tots els públics.En el seu primer muntatge, adreçant-se a un públic infantil, la companya va representar "Els Valents de Valor". I amb aquesta obra, vam recórrer diversos pobles i teatres de València i hem fet unes 100 representacions.
Ara canviem de registre i ens embarquem en un projecte per a adults. Un projecte actual, viu, satíric i humoristic sobre algunes de  les nostres realitats més quotidianes.
Teniu més informació de l´obra i el projecte en el nostre blog: elsomriuredelcrim.blogspot.com
Com podeu imaginar-vos, la nostra situació econòmica és bastant precària perquè les condicions actual no afavoreixen ni el teatre ni la cultura. Per això, us volem implicar en el nostre projecte ja que sense la vostra ajuda és molt possible que perille i no el puguem dur a terme. Com ens podeu ajudar?  De diverses maneres:
1.- Entrant en el nostre blog, elsomriuredelcrim.blogspot.com, i informant-vos més i millor per compartir la nostra il·lusió i la nostra resposta satírica i irònica als reptes actuals.
2.- Estenent el nostre projecte als vostres contactes i amics.
3.- Aportant-nos el vostre ajut econòmic al compte CRM 3082 1020 13 5736431213. Qualsevol quantitat serà molt ben rebuda, des d’un euro fins on ho permeta la vostra situació. Serà també una bona pedagogia que els xiquets facen la seua aportació perquè vegen la importància de la cultura i s’impliquen en la seua possible realització. Podeu ingressar les vostres ajudes o bé a través del vostre banc o bé entrant en el nostre blog on trobareu la possibilitat de realitzar la donació a través d’internet.
Si algú/na aporta 15€ o més podrà disposar d’una entrada per veure l’espectacle, si així ho desitja. Per la qual cosa, convindria que en l’ingrés pose també el nom i un contacte (telèfon o e-mail) per poder avisar-lo quan es represente.
En fi, amigues i amics, feu el que pogueu i moltes gràcies. Com diu Bruce Springsteen: NO SURRENDER. No ens rendim ni ens rendirem mai perquè la cultura i el teatre és llibertat i no hi podem renunciar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada