dimecres, 27 de juny de 2012

SISÈ ANIVERSARI ACCIDENT METRO

Han passat 6 anys. El 3 de juliol de 2006, un gravíssim accident de Metro en l'estació de Jesús (València) ocasionava 43 morts i greus ferides a altres 47 persones, i donava a conèixer al món la trista realitat d'un transport públic d'ús massiu (gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) sense manteniment, sense seguretat... i sense responsables: cap representant de l'Administració valenciana ha volgut reconèixer cap responsabilitat en l'accident.

Ara sabem també que la comissió d'investigació dels fets va ser un frau i que la direcció de FGV va mentir a les Corts. Tot aquest comportament deplorable, junt al cruel menyspreu que fa la Generalitat a les persones dependents, retraten de la manera més negra la indignitat d'un govern.

L'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol continua concentrant-se cada dia 3 de cada mes al centre de València, per a evitar que s'oblide la tragèdia i per a continuar exigint les respostes que s'han negat a les famílies i a la població. La concentració del 6è aniversari serà dimarts 3 de juliol de 2012 a les 19:30 hores, a la plaça de la Mare de Déu.

Allà estarem, amb vosaltres. Amb la nostra dignitat amarga, que no vençuda. Perquè no ens pariren per a dormir, sinó per a vetlar en la llarga travessia. Perquè el nostre és un món humil, mes no mesquí. Perquè volem dir junts, verd el cel i fresc l'estiu, les paraules justes, honestament. I contribuir, com enyorava el fill del forner, a l'arribada del temps que no és vingut encara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada