dijous, 7 de juny del 2012

LA INTERSINDICAL CONTRA LES AMENACES A MIREIA MOLLÀ



Intersindical Valenciana mostra la seua indignació davant la tebiesa de les declaracions del portaveu del PP en les Corts Valencianes en relació a les amenaces de violació rebudes per la diputada Mirella Mollà, per les seues denúncies sobre el saqueig dels fons de cooperació. Aquesta amenaça d'agressió sexual s'ha conegut gràcies a les converses gravades entre Agusto Tauroni i el seu advocat Vicente Gómez.

Mireia Mollà va dur a la fiscalia la denúncia  sobre el frau en els fons de cooperació al desenvolupament que atorgava la Generalitat des de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania quan el responsable era Rafael Blasco, actual portaveu del PP en les Corts Valencianes. Intersindical vol mostrar també el seu recolçament a la diputada.

Qualsevol agressió física o verbal ha de ser objecte de condemna. Però a més en aquest cas, són fruit del masclisme imperant en la societat que relega a una diputada a la condició d'objecte sexual que pot ser usat i maltractat per un home. Són violència de gènere i com a tal han de considerar-se.  Tanmateix el Sr. Blasco contesta amb tebiesa i qualifica de "deplorables" les referències a una violació a la diputada.

La violència contra les dones adopta moltes i variades formes. L'amenaça de l'agressió sexual és una d'elles i com a tal ha de condemnar-se. No pot qualificar-se només de “deplorable”. No sorprèn  aquesta tebiesa, ja que el partit popular en reiterades ocasions - a pesar de manifestar-se en contra de la violència contra les dones i fer gala del seu compromís per eradicar-la- celebra els seus triomfs amb "xampany i dones", retalla recursos o tanca cases d'acollida i no fa gens davant la proliferació de les màfies de tràfic de dones en el nostre territori, amb la consegüent publicitat sexista i vexatòria. Tot això contribueix a la imatge de la dona com un objecte que es pot usar i violentar.

Si el govern del Partit Popular està realment en contra de la violència cap a les dones, el portaveu del PP ha de rectificar públicament i condemnar aquestes amenaces amb la duresa que toca, qualificar-les com violència masclista efectuada a una diputada de les Corts Valencianes.

Macu Gimeno Mengual
Coordinadora de l'Àrea de la Dona
Intersindical Valenciana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada