dimarts, 29 de maig del 2012

L'HORA DEL TE VERD AQUESTA VESPRADA


L’Hora del Te Verd, dimarts 29 de maig, 19:00, a La Pinça.




Cartell de la propera tertúlia i un text de Daniel Gil al voltant del que farem el dimarts 29 de maig a La Pinça (Carrer Pintor Salvador Abril, 34). Com ja sabeu, parlarem de les alternatives no neo liberals per eixir de la crisi. De propostes com el Green New Deal i altres que posen a les persones per davant dels mercats, que són respectuoses amb el medi ambient i que són la base necessària  per la construcció d’un nou model econòmic.
Esperem la vostra assistència per tal de debatre estes i altres qüestions importants per al futur de l’ecologisme polític al nostre país.
Quines preguntes ens fem al voltant de la crisi?
Amparo Vilches i Daniel Gil
Dimarts 29 de maig 2012, a les 19h
La Pinça, C/Salvador Abril, 34
Es sap que l’activitat científica té en la formulació de preguntes un dels seus moments clau, donat que són l’origen de tota recerca. L’essencial és formular preguntes fructíferes. Així, per exemple,Jorge Wagensberg escriu: “La història del coneixement no és sols la història de les respostes a unes preguntes. De vegades cal canviar de pregunta. Canviar de resposta és una evolució; canviar de pregunta és una revolució”. Podríem dir, més precisament, que les revolucions i canvis profunds en el coneixement solen anar associats a noves preguntes.
Es sap també que la transmissió de coneixements en una classe o en una xerrada resulta sovint ineficaç, perquè la informació proporcionada no respon a preguntes que els receptors s’hagen pogut plantejar. De fet la formulació de preguntes no rep suficient atenció ni en l’educació científica formal ni en les conferències i xerrades. Si de cas, es deixa que a la fi de la xerrada els assistents plantegen alguna pregunta, però sense gaire temps per a la reflexió.
Aquesta sessió ha estat concebuda precisament per a donar la màxima importància a les preguntes que ens formulem al voltant de la problemàtica de la crisi sistèmica a la que ens enfrontem. Estarà dedicada a treure a la llum allò que realment ens preocupa i interessa, afavorint el procés creatiu que suposa la formulació col·lectiva de noves preguntes, que vagen més enllà de les més obvies i puguen obrir el camí a nous i fructífers enfocaments.
El principal producte de la sessió serà la síntesi del conjunt de qüestions concebudes mitjançant intercanvis lliures i relaxats. Després en podrem debatre algunes i, on siga possible, indicarem la forma d’accedir a la informació disponible.
Es tracta, en definitiva, d’una sessió oberta, en la que tots els assistents serem protagonistes, destinada a construir nous coneixements i a augmentar el nostre compromís i implicació en la recerca de solucions a aquesta crisi polièdrica.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada