divendres, 4 de novembre del 2011

RETIRADA ANUNCIS PROSTÍBULS

DESPRÉS DE LA RETIRADA EN AUTOBUSOS 
Intersindical Valenciana celebra la retirada dels anuncis de prostíbuls
en tanques publicitàries


L'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana va denunciar davant la Direcció General de Família i Dona de la Generalitat els cartells publicitaris de diferents prostíbuls que s'anunciaven en autobusos de transport de les empreses Fernanbús, Auvaca i Metrobús i en tanques publicitàries en carreteres de les rodalies de València. L'esmentada publicitat utilitza de forma sexista i vexatòria la imatge de la dona, fent apologia de la violència contra les dones.

Intersindical va iniciar la campanya de denúncia davant els organismes competents, tant a  escala autonòmica com estatal. Amb caràcter immediat, es va obtindre resposta de l'Observatorio de la Publicidad Sexista de l'Instituto de la Mujer, dependent de l'administració espanyola.

La passada setmana, al cap de poques hores de publicar-se en la premsa escrita un reportatge sobre el tema, la Generalitat Valenciana feia pública la intenció de retirar els anuncis dels autobusos en tres dies, però seguia sense pronunciar-se sobre els cartells en les carreteres.

Dilluns 31 d'octubre, la Direcció General de Família i Dona contestava a la denúncia efectuada per Intersindical, manifestant la intenció de retirar els cartells publicitaris de les carreteres. Una bona notícia que complementa la retirada de la publicitat dels autobusos.

Intersindical celebra que, finalment, el Consell haja reaccionat davant d'eixes vexacions a les dones, però recorda que la publicitat de prostíbuls segueix existint en tanques publicitàries en les ciutats i en alguns taxis, raó per la qual no deixarà de denunciar fins a veure les nostres ciutats, carreteres i transports lliures d'aquesta publicitat vexatòria que atempta contra la dignitat de les dones.

L'informatiu: fora dels autobusos també hi ha publicitat sexista

L'observatori de publicitat no sexista: un òrgan fantasma de la Generalitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada