dimecres, 28 de setembre del 2011

UNA TRIA per a l'ensenyament

L'editorial  Tria Llibres ens proposa:

Paraules en la corda fluixa, de Jesús Tuson. Com funcionen les paraules compostes o els jocs de paraules? Què és un doble sentit o un zeugma? Com es pot manipular el llenguatge? L'últim llibre d'uns dels lingüistes més reconeguts del nostre àmbit aclareix aquests i altres aspectes que envolten el món de la llengua amb un estil clar i entenedor i constants tocs d'humor i actualitat. Un llibre interessant per als professionals de la llengua i molt adequat per als alumnes de l'àrea de llengua dels últims cursos d'ESO i, sobretot, Batxillerat.

Ribera de Boires
, de Felip Tobar. Una novel·la trepidant protagonitzada per estudiants de Secundària. Assassinats, investigacions policials, sectes secretes, ésser fantàstics, poders sobrenaturals... I tot amb una trama elaborada i un text ben escrit adequat per als nivells superiors de l’ESO i el Batxillerat. També disposem de versió en castellà, Ribera de Nieblas. A més a més, en línia hi ha un vídeo promocional de la novel·la que podria ser interessant per a treballar també el llenguatge audiovisual.

Víctimes invisibles, d’Antoni Tugores. 10 històries reals sobre la repressió de la dona a Mallorca durant la guerra civil espanyola i el franquisme. Un llibre molt ben documentat i amb un estil àgil i amé que facilita l’accés a aquestes històries que no deixaran indiferent a ningú. A més, incoporpora els codis QR, una innovació tecnològica que resultarà molt atractiva als adolescents, i amb els quals podran ampliar informació sobre les protagonistes en la web. Un llibre molt útil per a tractar en l’àrea d’història aquest moment fosc del nostre passat i reflexionar sobre la dictadura i la repressió.

El cop de la bala / A joc de daus
, de Josep Lluís Roig. Un llibre amb dos obres de teatre molt adequades per a l'alumnat de Secundària i Batxillerat.
La primera és una història protagonitzada per dos joves a través dels quals es rememora un moment puntual i dramàtic de la Guerra Civil espanyola, una reflexió sobre la memòria històrica i una història d'intriga escrita amb un llenguatge que busca sovint acostar-se a la col·loquialitat juvenil. Interessant per a repassar el nostre passat més recent en l'àrea d'història.
La segona és una reflexió sobre l'amor i la vida en parella protagonitzada per Jordi de Sant Jordi i Ausiàs March convertits en homes de negocis actuals que viuen en cases de disseny. Es tracta d'un joc literari molt interessant per a tractar en l'àrea de literatura aquests autors clàssics i la vida medieval d'una manera atractiva i diferent.
I, òbviament, ambdós són textos per a treballar el gènere dramàtic en l'àrea de llengua i que podrien ser representats pels alumnes en un taller de teatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada