dimecres, 14 de setembre del 2011

AVUI, DIMECRES, A L'OCTUBRE






19.30h. Inauguració de l’exposició: Perico Pastor: la Bíblia il·luminada
L’Obra Social de CatalunyaCaixa presenta l’exposició “Perico Pastor: La Bíblia Il·luminada”. 

A partir d'una selecció d'imatges, mostra l’encàrrec que
 Enciclopèdia Catalana li va fer a Perico Pastor, reconegut dibuixant i il·lustrador, l’any 2007 : realitzar més d’un miler de dibuixos per tal d’il·lustrar els diferents llibres que conformen la Bíblia. Aquesta Bíblia es va editar aquell mateix any en una edició de luxe. Els dibuixos originals no s’havien vist ni havien estat exposat abans, fins que es van exposar al públic a la Sala Entresòl de La Pedrera de CatalunyaCaixa des del dia 23 de desembre fins el 20 de gener de 2011. L'exposició a l'Octubre CCC és la segona vegada que es mostra al públic. 

CONTINGUTS
 
L’exposició “Perico Pastor:
 la Bíblia il·luminada” està constituïda per vint-i-quatre quadres, a dins del quals s’hi poden veure una selecció d’aquarel·les de cada llibre de la Bíblia (cada quadre el conformen una selecció de 10-15 petites il·lustracions, en blanc i negre o en color). 
A part de les aquarel·les, l’exposició també s’acompanya de 3 volums de
 la Bíblia d’Enciclopedia Catalana per tal que el públic pugui acostar-se i veure totes les il·lustracions. 
A través d’una pantalla es poden veure les més de 1000 obres que Perico Pastor va realitzar entorn d’aquest projecte.
 

L’ARTISTA
 
Perico Pastor és, sens dubte, un dels artistes més destacats de la pintura actual del nostre país. Amb una absoluta maduresa coma a persona i com a artista, ha omplert de llum i de color les pàgines de
 la Bíblia amb 1.000 il·lustracions, 350 en color i 650 en blanc i negre. L’artista no s’ha limitat a il·lustrar el text, sinó que s’hi ha submergit i s’ha deixat imbuir pels textos de la Bíblia. Les seves magnífiques imatges, amb un estil figuratiu, fresc i acolorit, són el resultat d’aquesta profunda immersió. 
Respecte al seu treball d’il·lustrador, Perico Pastor diu: “Sempre he entès la il·lustració com un diàleg amb el text: l’l·lustrador és un lector, un lector particularment atent, però no un amanuense, ni molt menys algú que s’ocupa de representar allò que diu el text, si bé amb altres mitjans. Crec que tots hem sentit decepció, alguna vegada, en trobar-nos amb esforços massa literalistes que no corresponien a la imatge que un text ens havia suggerit. Aquest lector atent no té perquè estar d’acord amb els arguments o amb les estratègies narratives del seu text. I el repte, per a ell, serà de manifestar suaument aquestes dissensions, amb alguna imatge que faci que els lectors s’hi aturin”.
 

Perico Pastor va néixer a la Seu d’Urgell el 1953. Estudià a Barcelona, emigrà a Nova York el 1976, i s’hi quedà uns dotze anys. Va publicar les seves il·lustracions a Harper’s, The Village Voice, i sobre tot a The New York Times, cosa que li va permetre de pintar sense presses. El 1980 exposa per primera vegada, al Cornelia Street Café, de Nova York, i al 1983 per primera vegada en una galeria: Estampa, de Madrid. Des d’aleshores ha compaginat il·lustració i pintura, amb exposicions a Barcelona, Madrid, Granada, Hong Kong, Paris, Tokio, Sag Harbor, Miami, etc. Des de 1989 viu a Barcelona, dedicat plenament a la pintura, la il·lustració de premsa (El País, International Herald Tribune, La Vanguardia…) o editorial (Amigos, el Pequeño Cuento, La Bíblia…) i també a projectes com crear la imatge dels deu anys de Gesaworld 

Exposició produïda per l’Obra Social de CatalunyaCaixa 
Concepte i organització: Obra Social de CatalunyaCaixa / Departament d’exposicions
 
Disseny i direcció del muntatge: Lluis Pera 
Disseny gràfic: Lali Almonacid 

Inauguració: dimecres 14 de setembre a les 19.30h 
Entrada lliure
 Més informació:




Octubre Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran, 12
46001 València 96 315 77 99


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada