dijous, 2 de juny del 2011

Per una escola en valencià

Mobilitzacions per l'ensenyament en valencià

Data: 31/05/2011 14:21

Escola Valenciana convoca a la comunitat educativa, partits polítics i entitats cíviques a una trobada el proper dijous per tancar un calendari de mobilitzacions. Dissabte Escola convida a assistir de forma massiva a les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu i proposa tres grans concentracions a València, Alacant i Castelló el proper 9 de juny, coincidint amb la sessió de constitució de les Corts. Vicent Moreno: “Un nou model educatiu requereix d'un gran consens, com el que es va generar amb la Llei d'Ús i Ensenyament fa 27 anys, que no va tenir cap vot en contra a les Corts Valencianes”.

"Les línies en valencià garanteixen l'aprenentatge de castellà, anglés i valencià, l'únic motiu per suprimir-les és polític", ha destacat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana. Moreno ha destacat que "igualar en hores el valencià i castellà només provocarà alumnes monolingües pel simple motiu que a la societat les dues llengües no tenen la mateixa presència, en tant l'anglés ja hi ha experiencies d'incrementar-lo partint del model d'ensenyament en valencià".
Escola Valenciana ha destacat que eliminar les línies en valencià és condemnar-lo a la desaparició en un termini de 20 anys. Per tot això l'entitat cívica ha anunciat que ha convocat pel proper dijous una reunió de consens amb agents polítics, educatius i socials amb l'objecte d'oferir una resposta contundent i unitària.
L'entitat cívica preveu iniciar les mobilitzacions aquest dissabte aprofitant la celebració de les dues darreres Trobades d'Escoles en Valencià a Ibi i Relleu. A més, dijous es presentarà un manifest de consens per buscar adhesions a tots els nivells. A partir de dilluns es preveuen accions enfocades a la societat en general i als centres educatius, que tindran la setmana que ve el seu punt culminant amb la convocatòria tres grans concentracions a València, Alacant i Castelló el proper 9 de juny, coincidint amb la sessió de constitució de les Corts.
Escola Valenciana ha afirmat que Camps fa una declaració d'intencions suprimint les línies en valencià, escorant-se cap a postures de radicalitat. L'entitat cívica ha recordat que "els models educatius s'han de tractar des del consens, des de l'experiència pedagògica". "Nosaltres hem presentat un model que té el suport d'universitats, sindicats i centres educatius, ells presenten un model després de les eleccions, en solitari, sense cap intenció de consens, sense cap suport de cap organisme educatiu".
L'entitat cívica ha recordat el contrast respecte a l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià que va ser aprovada fa 27 anys sense cap vot en contra.
Escola Valenciana presenta demà la Xarxa d'Escoles de Qualitat
Escola Valenciana ha afirmat que les provocacions del nou govern valencià no impediran que l'entitat continue treballant en positiu en el camp de les propostes amb rigor. En aquest sentit Escola Valenciana ha anunciatm que demà presenta a la localitat de Benissa la Xarxa d'Escoles de Qualitat. Una xarxa que pretén generalitzar barems de qualitat sota cinc pilars: plurilingüisme, sostenibilitat, gestió democràtiva, innovació i interculturalitat. Es tracta de compartir bones tasques educatives i d'exigir-nos una tasca rigorosa d'avaluació que permeta millorar la qualitat educativa. El portaveu de la comissió d'educació d'Escola Valenciana, Jaume Fullana, ha animat la comunitat educativa a participar, a implicar-se perquè "tenim clar que allò que no fem nosaltres ningú ho farà". La Xarxa comença a caminar amb la particpació, de moment, de dos a tres centres per comarca, potenciant així un creixement paulatí de la mateixa. Més de 30 centres assistiran a la primera sessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada