dissabte, 18 de juny del 2011

Assumpció Cantalozella

L'escriptora Assumpció Catalozella m'ha fet arribar el següent comentari per a compartir-lo en aquest bloc. Gràcies, Assumpta!


Quin error anomenar l"Estat del Benestar" a la mena de poti-poti que ens ha regit fins abans de la crisi!!! És benestar poder-te comprar tres barrets i dos abrics de marca cada temporada? És benestar sortir constantment a sopar a fora amb els amics, quan la trobada a casa entorn d'un àpat fet per nosaltres? És benestar fer-te hipoteques de 65 quilos --39.000€-- a pagar amb 30 anys que se t'enduen 1200€ al mes, com a mínim? És benestar anar de boig produint-produint com un esclau d' "El món feliç" de Huxley? I, encara més, és benestar dependre d'un contracte que et pot dur a la puta rue qualsevol dia?
Perdem un estat en camí d'aconseguir la salut i l'ensenyament universals. És tràgic.
Tanmateix el benestar sempre ha estat per aquells que amb el poder i els diners obren totes les portes del món.

18 de juny de 2011 12:53

2 comentaris:

  1. Absolutament cert. Tanmateix, hi ha el vessant, per exemple, de la sanitat pública i universal que se'n va en orris. I això, que era un guany, sí que representava una millora respecte al passat i respecte a països que estan considerats les grans potències. Per no parlar de l'ensenyament, és clar. Ara tindrem el pitjor de l'estat del "benestar" i cap dels seus avantatges.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Anna. Li'l faré arribar a Assumpció immediatament.
    D.

    ResponElimina