dimecres, 4 de maig del 2011

ILP: HEM PRESENTAT LES SIGNATURES

València, 4 de maig del 2011         

Este matí s’han presentat davant la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana les 63.169 signatures recollides en favor de la Iniciativa Legislativa Popular impulsada per un grup de ciutadans, tots ells membres de la coalició Compromís, per a què el parlament valencià aprove una llei sobre la plena escolarització de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa d’escoles infantils.

Els militants i simpatitzants de la coalició Compromís han estat recollint signatures per tot el País Valencià des del novembre de l’any passat fins a culminar hui amb la presentació d’un nombre de signatures més que suficient per a què esta iniciativa popular siga debatuda en les Corts Valencianes la propera legislatura.

En l’acte de presentació de les signatures, que ha tingut lloc en la porta de Les Corts Valencianes, on té la seua seu la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana, han participat entre altres els candidats de la coalició Compromís, Enric Morera, Mónica Oltra i Joan Ribó, així com el grup de ciutadans impulsors d’esta iniciativa. Tots ells han procedit a realitzar públicament les últimes signatures de recolzament a esta ILP per a procedir a registrar després tots els plecs de signatures davant la JECV.

El candidat a l’Alcaldia de València per la coalició Compromís, Joan Ribó, ha destacat la gran tasca realitzada durant estos mesos pels membres de la seua formació política que els ha portat a tindre una presència constant en el carrer per a presentar esta iniciativa a la ciutadania i aconseguir el seu recolzament en forma de signatures.

Així mateix Ribó ha senyalat que “esta iniciativa ha situat la necessitat de l’escolarització pública i gratuïta de 0 a 3 anys en primera plana del debat polític i ha fet que la resta de partits ho incloguen, d’una o altra manera, entre les seues promeses electorals”.

“Regular l’educació de 0-3 anys suposa avançar l’inici de la socialització dels nostres xiquets i xiquetes, una escolarització a estes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament al País Valencià som líders”, ha conclòs Ribó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada