ASSOCIACIÓ DE TEATRE INQUIETS
(Per a la temporada 2011-2012)
PRESENTEN:
Homenatge a Enric Valor
Una obra de:
Aquesta és la programació per a la propera temporada dirigida a les families i als xiquets a partir de 10 anys .
EL NOSTRE PROJECTE :
“PORTA’M AL TEATRE”
“Porta’m al Teatre”, creat per l’associació de teatre Inquiets, és la veu dels xiquets i els no tan xiquets que volen anar al teatre, que demanen a crits viure noves experiències, perquè gaudixen quan es deixen dur per la seua imaginació, quan li contem mil i una històries, perquè és divertit i sa, perquè aprenen a escoltar, a sentir, a estimar, a valorar, perquè mitjançant el teatre ens donen l’oportunitat d’ensenyar-los, i nosaltres, els Ajuntaments, Professors, Pares i Actors no anem a deixar passar eixa oportunitat que ens dóna el teatre per arribar al cor i al cap dels nostres xiquets, i no tan xiquets.
“Porta’m al teatre, pare!” “Porta’m al teatre, mare!” “Porta’m al teatre, tio, iaio, iaia, tia” nosaltres els actors d'Inquiets tenim un compromís amb aquests xiquets.
És un compromís en el qual les Institucions Públiques prenen un paper fonamental .
Tots formem una cadena que arribarà al nostres xiquets, eixa cadena la tenim que mantenir viva. Una cadena que, des dels Alcaldes, Consellers, Professors, Família i Actors, farem arribar als protagonistes dels nostres objectius.
Es tracta de posar els mitjans adequats perquè la família, part fonamental en l’educació d’aquests xiquets, s’implique de manera positiva i col·labore en la formació cultural dels seus xiquets i adolescents.
“El Caçador de Paraules”, escrita per Gemma Pasqual i Escrivà, dins del projecte “Porta’m al teatre” es dirigeix als xiquets de 10 anys en avant (a partir del tercer cicle de primària (5é i 6é) i tota la secundària i Batxillerat), un sector de la població que generalment té l’oferta teatral més reduïda.
Els Nostres Objectius:
L’objectiu general del projecte és apropar als xiquets el món del teatre, tenint sempre com a base els continguts de les àrees del currículum, sempre com a complement actiu al treball realitzat pels docents dins l’aula. Es tracta de donar al teatre la funció de “mitjà pedagògic” del qual pot fer ús tota la comunitat educativa, tant el professorat, per fer arribar millor els continguts, l’alumnat a l’hora d’assimilar-los, i els pares, part fonamental dins de la comunitat educativa. Perquè són professors i pares els encarregats de la formació dels xiquets, i volem, amb aquesta iniciativa implicar a les famílies en la participació, la continuïtat, i l’interès en la educació dels xiquets.
Així, doncs, és un projecte amb una clara vocació de servei educatiu i cultural. El projecte entén el teatre com a eina per a millorar la comprensió tant de continguts curriculars com els transversals. Sense oblidar que amb el teatre es poden desenvolupar capacitats personals, i lingüístiques, actituds socials positives i sensibilitats artístiques en els nostres xics, objectius personals dels quals tots som responsables.
Centrant el projecte Porta’m al Teatre en l’obra de l’Homenatge a Enric Valor: “El Caçador de Paraules”, en aquest cas, el teatre té l’amabilitat d’oferir als xiquets la possibilitat de veure representada al teatre alguna de les lectures obligatòries del curs i un autor inclòs en el currículum escolar, sobretot enguany que celebrem el 100 aniversari del seu naixement, despertant així l’interès per una posterior lectura que de vegades tenen com una cosa avorrida, donar vida a una lectura ja realitzada i sobretot fer participar a les famílies d’un acte cultural.
Enguany i l’any que bé, en quin centre educatiu no s’ha anomenat al nostre escriptor Enric Valor? Per què no donar continuïtat fora de l’aula a aquest projecte? Per què no posar un espai perquè les famílies tinguen l’oportunitat d’anar junts al teatre?
Siga com siga veure a l’escenari a un Enric Valor disposat a obrir la seua caixa de Pandora és tot un plaer que no devien deixar escapar enguany cap família.
“El Caçador de Paraules”
La durada de l’obra, entre 50 min. i 1h. aproximadament, permet mantenir l’alumne a un nivell d’atenció adequat durant tota la representació.
El preu de les entrades dependrà de cada Ajuntament.
Horari de Funcions: Divendres per la vesprada i dissabtes pel matí
Sinopsi
El Caçador de Paraules conta la història del Mestre, Lingüista, Gramàtic, Lexicòleg, Rondallista, Novel·lista, i fins i tot Doctor “Honoris Causa”: Enric Valor.
L’avi Enric Valor a l’última part de la seua vida, i després de viure-la política i ideològicament de manera molt intensa, es troba dins d’un somni amb un xiquet ambiciós amb moltes ganes d’aprendre, es troba amb el Caçador de Paraules. Els dos fan un repàs del passat i del futur d’ells mateixos.
El Caçador de Paraules és una oportunitat per conèixer al nostre gran escriptor Enric Valor i Vives, és una oportunitat per gaudir d’algunes de les seues rondalles de tradició oral valenciana, per recórrer les seues etapes com escriptor, per passejar ,per què no, per part de la història política del nostre país i entendre com influeix en la literatura del moment, i també en la nostra llengua.
És l’oportunitat, ara, en el 100 aniversari del seu naixement, de fer-nos un retrat del nostre Caçador de Paraules, i sentir-ho proper de nosaltres, per a que no siga només aquest desconegut que va escriure la flexió verbal que tots estudiem a classe.
http://www.gemmapasqual.cat/http://www.gemmapasqual.cat/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada