dimecres, 13 d’abril del 2011

L'ENHORABONA A ROSA SOLBES

La periodista Rosa Solbes, vicepresidenta de Valencians pel Canvi, rebrà aquest divendres (dia 15 d’abril) el premi Isabel de Villena 2011, que atorga el Club de Subscriptors de ‘El Periòdic Independent d’Alboraia’. La cerimònia de lliurament del guardó tindrà lloc a l’església del  convent de la Trinitat de València a les 19:30. 

El programa inclou una visita guiada pel claustre, refectori i tomba de la reina Maria de Castella; una salutació del president del Club de Suscriptors; la lectura de l’acta del Jurat; la Laudatio a càrrec d’Emilia Bolinches; lliurament del guardó per la presidenta del jurat, Rosa Moliner; i paraules de la guardonada. A continuació hi haurà música de Haydn i de Schubert.
Amb motiu dels cinc segles de la publicació de VITA CHRISTI, una de les obres més importants del nostre Segle d’Or valencià, l’Ajuntament d’Alboraia en desembre de 1997, presentà ‘Sor Isabel de Villena, una dona  enfront de l’Spill’, un homenatge a aquesta religiosa i escriptora valenciana.
La commemoració es va iniciar amb el descobriment en l’Església del Convent de la Trinidat de València, d’un mural realitzat, en gres d’alta temperatura, per Enrique Mestre. Representa Sor Isabel de Villena entregant el Vita Christi a les religioses del Convent, una reproducció del gravat anònim que va aparéixer en la segona edició de l’obra, de 1513, un exemplar de la qual es conserva en el mateix convent i un altre en l’arxiu de l’Ajuntament de València. En la part inferior del mural hi ha un text en lletra gòtica que arreplega les paraules de l’abadessa de la Trinidad, Aldonza Montsoriu, a l’entregar el llibre a la reina per a la seua  impressió.
Aquell homenatge fou l’origen perquè el 27 de febrer de 1998, es reunira per primera vegada el Jurat del Premi Sor Isabel de Villena. Enguany se celebra la XIV edició, organitzada des de l’any 2000 pel Periòdic Independent d’Alboraia. Des de l’inici fins la seua mort, participà presidint el Jurat Matilde Salvador, admiradora de Sor Isabel de Villena.
Enguany, el Jurat presidit per la professora de la Universitat de Valencia, Rosa Moliner, i constituït per deu dones de reconegut prestigi, ha atorgat el Premi Sor Isabel de Villena 2011 a la periodista Rosa Solbes.. Considera el tribunal que Rosa té els mèrits que el tribunal valora, com són la defensa de la dignitat de la dona, de la llengua i el País. Rosa ha exercit en nombrosos mitjans escrits d’Alacant i València. Va ser cap de programes de Radiocadena aValència; redactora presentadora d’informatius en TVE València; directora fundadora de Ràdio 9, i periodista de TVE. Actualment és columnista habitual d’El País. Entre altres, és autora del llibre ‘Dones valencianes, entre el voler i el poder’. Ha sigut 4 anys presidenta de la Unió de Periodistes Valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada