dimecres, 2 d’octubre del 2013

LA VAGA DOCENT BALEAR REP EL SUPORT ASSOCIATIU, POLÍTIC I SINDICAL VALENCIÀ

Manifest de suport a la vaga indefinida del professorat de les Illes Balears
 
Els representants de les associacions, partits i sindicats valencians han fet públic el seu suport a la vaga docent balear en una roda de premsa que ha tingut lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC).
Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ha iniciat la roda de premsa fent un balanç de les mobilitzacions realitzades fins ara al País Valencià en solidaritat amb els docents balears, i ha destacat que l’agressiva política del Govern balear contra la llengua i l’ensenyament forma part d’una política compartida també pels Governs del PP valencià i espanyol, i ha denunciat l’atac a un model d’ensenyament d’èxit i al paper de la llengua catalana com a eina de cohesió social. En aquest sentit, ha emmarcat l’intent de desmantellar l’ensenyament balear en el mateix model polític que anima les contínues agressions a l’ensenyament públic i en valencià i amb el projecte de LOMQE que presumiblement aprovarà el Congrés espanyol el proper 10 d’octubre.
Per la seua banda, Gemma Pasqual, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), ha fet pública la llista d’associacions, partits i sindicats que s’han adherit al Manifest, així com la de personalitats del món de la cultura. Ara, també, ha començat el procés d’adhesió de centres d’ensenyament.
Gisbert i Pasqual han donat la paraula a Amàlia Garrigós i Josep Manuel Casany, com a representants del món de la comunicació i la cultura. Garrigós ha defensat la importància de la presència del valencià en els mitjans de comunicació i, en aquest sentit, ha emmarcat el procés de degradació de RTVV i l’ERO que han patit els seus treballadors com a part d’aquella política contra la llengua i la cultura, i ha reclamat una ràdio i televisió públiques valencianes i de qualitat com a instrument al servei de la promoció de l’ús social de la nostra llengua.
Casany ha expressat el suport del món de la cultura a la vaga docent balear i ha denunciat la manca de polítiques culturals per part del Govern valencià, fet que ha està tenint greus conseqüències no només directament sobre el sector, sinó sobre el conjunt de la societat. L’actor ha afirmat la importància de la cultura en la definició d’un model social d’eixida de la crisi que siga una garantia de futur.
Han estat presents en la roda de premsa representants de les entitats, partits i sindicats que donen suport al manifest.
Els assistents han confirmat que ara són a l’expectativa del resultat de les negociacions obertes a les Balears entre els docents i el Govern autonòmic, per a valorar la represa de mobilitzacions al País Valencià.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada