divendres, 2 de novembre del 2012

25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES. EL MASCLISME MATA.


INTERSINDICAL VALENCIANA. ÀREA DE LA DONA.

El masclisme mata, s'ha cobrat la vida de 871 dones des de 1.999 en l'Estat Espanyol, 44 en 2012. Femicidis als quals  sembla que la societat s'ha acostumat i que són invisibilitzats pels mitjans de comunicació, que en el millor dels casos dediquen tan sols uns minuts a la notícia i massa sovint pretenen justificar l'agressor, com hem pogut comprovar amb l'assassí de El Salobral.
Totes aquestes dones assassinades no són suficients per a fer-nos reaccionar i exigir als governs polítiques reals i efectives que acaben amb aquesta xacra, denunciar les mentides de la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que promet una xarxa de cases d'acollida, quan ha estat el seu propi partit qui les ha anat tancant en les diferents autonomies on governa.
Estem vivint moments durs i grans reculades socials que mereixen el rebuig social i ens conviden a l'activisme en els carrers, en les xarxes socials. Ens manifestem i mostrem la  nostra indignació contra les retallades socials i laborals, les polítiques de suport a la banca i el càstig a qui menys té. Ens indignem davant la la corrupció dels governs i el desmantellament del sistema de benestar. Però la violència contra les dones segueix sent un tema ningunejat i invisibilitzat.
Sembla que la societat estiga anestesiada davant cada nova agressió, cada nova víctima. Escoltem les notícies i no ens indigna que un maltractador acabe a colps, a ganivetades o a tirs amb la vida d'una dona només perquè no ha pogut sotmetre-la al seu jou. No és d'estranyar en un país on la violència masclista s'exerceix des de les mateixes institucions i per representants del partit en el govern que amb les seues declaracions fan apologia d'aquesta i són permissius amb el tràfic de dones i xiquetes. Un govern que retalla en igualtat, que té la poca vergonya de dir que està compromès en la lluita contra la violència de gènere i acaba de rebaixar un milió d'euros en els pressupostos per a l'assistència a les víctimes. Al País Valencià el tancament de les Oficines d'Ajuda a Víctima del Delicte les ha reduït a desset en tota l'autonomia, la xarxa de cases d'acollida és ridícula i es tanca el centre d'atenció de Castelló.
Per a Intersidical Valenciana és impensable un Estat democràtic si no s'eradiquen les violències i discriminacions que som objecte les dones. Per això, exigim dels governs central i autonòmic, un veritable compromís polític per a promoure la prevenció de la violència des de l'educació i l'adopció de mesures reals i dotades pressupostàriament per a combatre la violència contra les dones en totes les seues formes i manifestacions. Per a donar l'assistència i reparació que es mereixen totes i cadascuna de les víctimes i les persones del seu entorn afectiu.
Volem construir un nou ordre social on les dones tinguem les mateixes oportunitats i drets que els homes i exigim el nostre dret a una vida lliure de violències basada en el respecte a la diversitat.
La violència contra les dones competeix a tota la societat, no només a la meitat d'ella. En tot el nostre activisme, en tota manifestació, en tota agenda política, l'objectiu prioritari ha de ser la lluita per a eradicar-la. No consentirem que se seguisca invisibilitzant que el masclisme mata i que l'única forma d'aturar-lo és invertir en igualtat.

País Valencià, 1 de novembre de 2012


871#dones assassinades des de 1999 per #terrorisme masclista en #Estat Espanyol
44 #dones assassinades en en 2012 #AnaMato i #xarxes socials MUDES. I tú?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada