dimarts, 18 de setembre de 2012

MANIFESTACIONS PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC


PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC: MÉS INVERSIÓ, MÉS QUALITAT, MÉS VALENCIÀ, MÉS DIGNITAT.

Posa fil a l'agulla i protagonitza les manifestacions que la Plataforma per l'Ensenyament Públic organitza a les tres ciutats valencianes.

Alacant: Escala de l'IES Jorge Juan

Castelló: Plaça de les Aules
València: Plaça de Sant Agustí

A LES 18 H
DISSABTE 22 DE SETEMBRE


El curs escolar 2012-2013 ha començat amb l’aplicació de més greus les retallades en l’educació pública, de qualitat i en valencià per part de l’administració. Unes mesures que pretenen enfonsar el nostre sistema educatiu en detriment d’un dret fonamental per a l’alumnat i unes condicions laborals nefastes per al professorat.

L’augment de les ràtios i de l’horari lectiu del professorat, la pèrdua de llocs docents als centres, l’endarreriment en el pagament de beques, menjadors i funcionament dels centres, la manca d’inversió en infraestructures i materials escolars, i l’aplicació d’un Decret de plurilingüisme que margina l’ensenyament en valencià, fan que cridem alt i clar que nosaltres posem fil a l’agulla i diguem prou a les retallades.

Davant d'aquesta preocupant situació, instem a la Conselleria d'Educació a retirar de manera immediata les diferents normatives que fan trontollar que el nostre alumnat i la nostra societat es mereixen. L’atenció a la diversitat, la igualtat d’oportunitats, el dret a tindre una competència lingüística igual en valencià i en castellà són postulats als quals no anem a renunciar. Per això hem començat aquest curs posant fil a l’agulla per repuntar un sistema educatiu públic valencià que ha de garantir un dels drets fonamentals de la ciutadania, el dret a l'educació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada